| Psykiatrialliansen | Logo

Psykiatrialliansen
Om starten
Psykiatrialliansen startet opp i 2006 som et samarbeid mellom Bergen kommune og Helse Bergen. De jobbet den gang for å skape gode treningsvaner for personer innlagt på sykehus for psykiatri eller rus, slik at disse skulle få et nettverk og rutiner i hverdagen når de ble skrevet ut. Det ble raskt sett at dette kunne redusere innleggelser, samtidig ønsket deltakerne å bruke treningene til noe mer. Derfor ble Psykiatrialliansen BIL startet for at deltakerne kunne stille lag i bedriftsserien i fotball.

Vi tilbyr et bredt utvalg aktiviteter
Siden oppstarten har vi vokst veldig! Nå har vi 22 idrettsaktiviteter fordelt på 30 treninger i uken i Bergen og omegn. Se hele vår oppdaterte timeplan. Vi stiller også lag i bedriftsserien i både fotball og volleyball. I tillegg har vi varierte aktiviteter som spenner fra kajakkpadling til frisbeegolf til en rolig sosial tirsdagscafe.

Du er alltid god nok hos oss
Det viktigste for oss er å ha fokus på aktivitet, mestring og sosialt fellesskap. Hos oss kan du prøve ut nye aktiviteter, uten å være redd for at noen skal dømme presentasjonen din. Om du har spilt på høyt nivå eller om du ikke har prøvd en aktivitet før, er du like velkommen, og du kommer så sjelden og ofte du ønsker. På svømming og kajakkpadling må du være svømmedyktig for egen sikkerhet, men på andre treninger kreves ingen forkunnskaper.

Aktivitetene er gratis
Vi vet at et gratis tilbud kan være med på å forbygge utenforskap. Derfor er alle aktivitetene våre gratis. Om aktiviteten har behov for spesielt utstyr som yogamatte eller klatreutstyr får du låne dette hos oss. Det eneste du trenger er å møte opp på riktig sted til riktig tid.

Alle er velkommen på trening
Det er også viktig å presisere: Du trenger ikke ha en diagnose eller være tilknyttet noe offentlig behandling for å komme til oss. Du kan komme alene, ta med deg familie eller ta med deg alle vennene dine. Kom som du er og vi gleder oss til å møte deg! Om du synes det er litt vanskelig å komme alene så bare ta kontakt med kontoret så løser vi det! Vi kan enten avtale at en trener møter deg i nærheten av treningen, eller at en av oss følger deg et stykke og blir med på aktiviteten.

Det hjelper å ha et fysisk tilbud
Det at fysisk aktivitet gir god innvirkning på den mentale helsen er godt dokumentert i forskning. Det reduserer blant annet graden av depresjon og angst. Vi driver ikke med behandling, men vi ser at både fysisk aktivitet, mestringsfølelsen og det sosiale fellesskapet du får hos oss kan være godt for de fleste.

Trenerne har kjent det på kroppen
De aller fleste trenerne som er ansatt i Psykiatrialliansen har egenerfaring fra psykisk sykdom, ruslidelser eller pårørendeerfaring. Dette gjør at de vet hvor vanskelig det kan være å ta steget til å møte opp første gang, eller tiende gang.

Ta kontakt om du lurer på noe
Ta kontakt med oss om det er noe du lurer på rundt Psykiatrialliansen generelt eller de forskjellige aktivitetene. Vi er tilgjengelig på mail, Facebook, telefon eller for en hyggelig prat på kontorene våre i 5. etasje på Kronstad DPS på Danmarksplass.

Generell informasjon
Psykiatrialliansen (BIL)
Org.nr.: 994 889 125


Daglig Leder: Lasse Hjelle

E-post: post@psykiatrialliansen.no

Besøksadresse:
Fjøsangerveien 36, 5053 Bergen

Postadresse:
Postboks 2318, Solheimsviken, 5824 Bergen


Støtt Psykiatrialliansen

E-post:
post@psykiatrialliansen.no

Brevpost:
Postboks 2318,
Solheimsviken
5824 Bergen
 
 

Støtt oss med
din Grasrotandel

Grasrotandelen gir deg som
spiller hos
Norsk Tipping
mulighet å bestemme
mottaker for overskudd
 

Vipps nr:
91887

Bankkontonr:
9522.05.53680
 
 
 
 

psykiatrialliansen.no © Psykiatrialliansen 2024
E-post: post@psykiatrialliansen.no
Telefon: +47 451 13 754
Facebook | Instagram

Psykiatrialliansens personværnerklæring

Design og webutvikling av: Pål Frostad