PSYKIATRIALLIANSEN

Omtrent halvparten av oss vil, i løpet av livet, få en behandlingstrengende psykisk lidelse; som oftest i form av depresjon, angst og misbruk eller avhengighet av rusmidler.


Mennesker med alvorlige psykiske helseproblemer lever inntil 20 år kortere enn andre. Det er ikke lenger tvil om at det finnes en sammenheng mellom fysisk aktivitet og psykisk helse. Det finnes omfattende dokumentasjon på at fysisk aktivitet reduserer graden av både angst og depresjon, og selv om Psykiatrialliansen ikke driver med behandling, driver vi i aller høyeste grad med helse. Både mental og fysisk.


Vi ønsker å etablere gode treningsvaner som deltagerne kan ta med seg etter at de er utskrevet fra sykehus og ikke lengre har kontakt med dagsenter og behandlingsinstitusjoner.

Psykiatrialliansen er et lavterskeltilbud; alle er velkommen alltid. Vi stiller ingen krav om diagnose, og de som trener med oss må selv definere seg inn i målgruppen. Ingen trenger fortelle oss om hvordan eller hvorfor de er syke.

Målet vårt er å få mennesker som er berørte av psykiske lidelser i aktivitet, og hjelpe mennesker ut av isolasjon og ensomhet.

PSYKIATRIALLIANSEN - ET BEDRIFTSIDRETTSLAG (BIL)

Psykiatrialliansen har en flat struktur. Vi ønsker stor grad av selvstyring, og vi vil ha medlemmer som påvirker Psykiatrialliansens arbeid både på- og utenfor trening. Vi rekrutterer trenere og hjelpetrenere blant brukerne våre, og det finnes brukerkompetanse eller pårørendeerfaring i alle organisasjonens ledd.


Det er avgjørende for oss at det blant våre styremedlemmer, instruktører og ansatte finnes egenerfaring med psykisk sykdom.

Hvert år de siste fem årene har vi arrangert både klatrekurs og treningskontaktkurs for våre deltakere og andre som ønsker grunnopplæring i treningslære og førstehjelp. Dette kvalifiserer de videre til å bli lønnede trenere i Psykiatrialliansen eller ta oppdrag som støttekontakt eller treningskontakt via Bergen Kommune.

Psykiatrialliansen ble stiftet i 2006 som et samarbeid mellom Helse Bergen og Bergen kommune.

VELKOMMEN INNOM PÅ KONTORET

Vi har kontorer i 5 etg. på Kronstad DPS. Her er du selvsagt hjertelig velkommen innom for en prat og en kopp kaffe.

Det er uansett fint om du melder din ankomst i forkant ettersom vi har en del møtevirksomhet og ikke alltid er tilstede på kontoret.

Lurer du på noe ang våre aktiviteter og treninger så kom gjerne innom, send oss en mail eller ring oss.

Vi skal prøve å svare deg så godt vi kan!

GENERELL INFORMASJON

Psykiatrialliansen (BIL)

Org.nr.: 994 889 125

 

Daglig Leder: Lasse Hjelle

E-post: post@psykiatrialliansen.no

Besøksadresse:

Fjøsangerveien 36, 5053 Bergen

Postadresse:

Postboks 2318, Solheimsviken, 5824 Bergen

Lasse Hjelle.jpg
IMG_0550.JPG

På treningsfeltet finner man pasienter med psykiske lidelser, pårørende, ansatte i psykisk helsevern, arbeidsledige og tidligere fotballproffer. Når ballen ruller mellom dem, er de på likefot. Slik er det hos Psykiatrialliansen.

TA KONTAKT ELLER STØTT VÅRT ARBEID

.. eller gjør begge deler!

Vi blir psykt glade for å høre fra deg!

E-post:

post@psykiatrialliansen.no

Brevpost:

Postboks 2318, Solheimsviken

5824 Bergen

G-symbol.png

Støtt oss med

din Grasrotandel

Grasrotandelen gir deg som
som spiller hos Norsk Tipping

mulighet å bestemme mottaker

av overskuddet

Vipps nr:

91887

Bankkontonr:

9522.05.53680