| Psykiatrialliansen | Logo

Psykiatrialliansen

Psykiatrialliansen startet opp for 16 år siden i et samarbeid mellom Bergen kommune og Helse Bergen. De jobbet den gang for å skape gode treningsvaner for personer som var innlagt på sykehus for psykiatri eller rus, slik at disse hadde et nettverk og rutiner i hverdagen når de ble skrevet ut. Det ble raskt sett at dette kunne redusere innleggelser og deltakerne ønsket å bruke treningene til noe mer. Psykiatrialliansen BIL ble startet slik at deltakerne kunne stille i bedriftsserien i fotball.

Siden den gang har vi vokst veldig! Fra å tilby fotballtrening en gang i uken har vi nå nesten 30 aktiviteter fordelt på forskjellige treningstyper, over seks dager i uken og godt spredt utover Bergen og omegn. De fleste kan finne noe i nærmiljøet som de ønsker å delta på. Vi stiller lag i bedriftsserien i både fotball og volleyball og tilbyr varierte aktiviteter fra kajakkpadling til frisbeegolf til en rolig tirsdagscafe for et sosialt treffsted.

Det viktigste for oss er å ha fokus på aktivitet, mestring og sosialt fellesskap. Vi har lave skuldre og stort hjerterom. Hos oss kan du prøve ut aktiviteter du aldri har prøvd eller ikke føler du mestrer uten å være redd for at noen skal dømme deg for presentasjonen din. Om du har spilt på landslaget i fotball eller ikke har sparket enn ball før er du like velkommen på fotballtrening. Dette gjelder alle aktivitetene våre. På svømming og kajakkpadling må du være svømmedyktig for egen sikkerhet, men det er ellers ingen forkunnskaper nødvendig på noen aktiviteter. Dersom du føler du faller utenfor annen organisert idrett kan vi være et fint sted å prøve ut. Hos oss kan du være med så ofte du vil og så lenge du vil -om du kommer hver uke eller en gang i året er du like velkommen.

Har vi nevnt at alle er velkommen og at alle aktivitetene er gratis?
For dette klarer vi ikke si ofte nok. Du trenger ikke ha en diagnose eller være tilknyttet noe offentlig behandling for å komme til oss. Du kan komme alene eller ta med deg alle vennene dine. Kom som du er -vi gleder oss til å møte deg!
Vi vet at det ikke er alle som har økonomi til å delta på forskjellige arrangementer eller treninger. At selv en 50-lapp i måneden kan være forskjellen på utenforskap eller sosialt fellesskap. Vi har derfor helt fra starten kjørt en klar policy på at alle aktivitetene er gratis. Om aktiviteten har behov for spesielt utstyr som yogamatte eller klatreutstyr får du låne dette hos oss. Det eneste du trenger er å møte opp på riktig sted til riktig tid.

Det faktum at fysisk aktivitet gir en god innvirkning på den mentale helsen er godt dokumentert i forskning. Det reduserer blant annet graden av depresjon og angst. Vi driver ikke med behandling, men vi ser at både fysisk aktivitet, mestringsfølelsen og det sosiale fellesskapet du får hos oss kan være godt for de fleste. Noen av de som har kjent på dette er trenerne våre. De aller fleste trenerne som er ansatt i Psykiatrialliansen har egenerfaring fra psykisk sykdom, ruslidelser eller pårørendeerfaring. Dette gjør at de vet hvor vanskelig det kan være å ta steget til å møte opp første gang, eller tiende gang. Og du, om du synes det er litt vanskelig å komme alene så bare ta kontakt med kontoret så løser vi det! Vi kan enten avtale at en trener møter deg på busstoppet/ parkeringsplassen/ utenfor hoveddøren, eller vi kan avtale at en av oss følger deg fra et møtepunkt og blir med på aktiviteten. Om du føler deg klar til å bli med så er vi klar til å hjelpe deg å gjennomføre!

Ta kontakt med oss om det er noe du lurer på rundt Psykiatrialliansen generelt eller de forskjellige aktivitetene. Vi er tilgjengelig på mail, Facebook, telefon eller for en hyggelig prat på kontorene våre i 5. etasje på Kronstad DPS på Danmarksplass.


Generell informasjon

Psykiatrialliansen (BIL)
Org.nr.: 994 889 125


Daglig Leder: Lasse Hjelle

E-post: post@psykiatrialliansen.no

Besøksadresse:
Fjøsangerveien 36, 5053 Bergen

Postadresse:
Postboks 2318, Solheimsviken, 5824 Bergen


Støtt Psykiatrialliansen


E-post:
post@psykiatrialliansen.no

Brevpost:
Postboks 2318, Solheimsviken
5824 Bergen
 

Støtt oss med
din Grasrotandel

Grasrotandelen gir deg som
spiller hos Norsk Tipping
mulighet å bestemme mottaker for overskudd

Vipps nr:
91887

Bankkontonr:
9522.05.53680
 
 

psykiatrialliansen.no © Psykiatrialliansen 2023
E-post: post@psykiatrialliansen.no
Telefon: +47 451 13 754
Facebook | Instagram

Psykiatrialliansens personværnerklæring