• Cecilie Hjortland

Føles større nå enn tanken i utgangspunktet

I forrige uke var vi så heldige å motta årets julegave fra Jan Ove Næss, butikksjef på Bunnpris Ågotnes. Jan Ove donerte hele 100 poser fulle av julegodis til våre trenere og deltakere. Denne gaven har betydd utrolig mye for mange, og deltakere har mottatt posen med tårer i øynene.


Jan Ove Næss - Butikksjef på Bunnpris ÅgotnesNår vi mottok denne fantastiske gaven, så var jo vi selvsagt litt nysgjerrige på hvorfor Jan Ove valgte å glede nettopp oss denne julen. Vi tok kontakt med han for å høre. Noe av det første Jan Ove kan meddele er at etter all responsen fra forrige ukes nyhetssak, så føles det mye større nå enn tanken i utgangspunktet. Tilbakemeldingene har haglet inn både til Jan Ove og til oss om hvilken utrolig flott gest dette er!MAN FØLER SEG LITT HJELPELØS


Jan Ove har selv kjent på kroppen hvordan det er å være pårørende til noen som ikke har hatt det så bra.


- Man står på sidelinjen og føler seg så hjelpeløs, og har bare så lyst å hjelpe. Gjøre noe. Være der for de.


Jan Ove forteller at han ble kjent med oss gjennom en kamerat som hadde fått vite om vårt tilbud gjennom et behandlingsforløp, og at han var med på trening med oss hver uke i en periode. Jan Ove var pådriver for å få kameraten på treningene og ble kjent med oss på den måten.


- Det var en fantastisk opplevelse å møte opp på trening med dere. Sånn glede og varme. Man følte seg så velkommen! Det var befriende og godt å komme her. Jeg så at dette er et fristed for så mange og det ble også et fristed for han/ oss.. Et sted uten krav om prestasjon, men hvor man var en del av et felleskap hvor man ble både sett og hørt, uten press og krav. Jeg ville med gaven gi tilbake og vise at man er utrolig takknemlig for tilbudet dere har!VERDIFULLT OG MENINGSFYLT


Bare ved å se på Jan Ove, så skjønner man og ser det han sier når han sier at han elsker å jobbe med mennesker. Han har en omsorg og godhet over seg og hans menneskelige kvaliteter skinner gjennom. Han forteller at han har jobbet mye med det mentale og trent opp mange selgere opp gjennom årene.


- Det å jobbe med det mentale gir meg noe. Det føles verdifullt og meningsfylt.


Videre forteller han at han har holdt flere foredrag i regi av NAV og at han er med i en gruppe som NAV har etablert som heter «Muligheten». Her snakker han om arbeidslivet og hva som forventes. Hvordan oppføre seg på intervju, holdning, hva en bør spørre om, hvordan svare på spørsmål og viktigheten av å ha jobb på CV’en.


I disse foredragene snakker han også masse om det mentale og at man i møte med arbeidslivet møter mye forskjellig, og alt er ikke like bra. Det er ikke alle som alltid tenker på sine ansattes beste, og at det er viktig å undersøke litt selv om arbeidsplassen man søker seg til.VIKTIG MED ÅPENHET


Vi som sitter rundt bordet er Jan Ove Næss, Sportslig Leder Claus Lundekvam, Styreleder Per H. Nilsen og Markeds- og Kommunikasjonsansvarlig Cecilie L. Hjortland. I samtalen med Jan Ove kommer vi inn på mange viktige og dype temaer.


Per spør Jan Ove litt om hvordan han har taklet å være så tett på noen som sliter. Vi kjenner alle igjen spørsmålene han sier at man stiller seg selv i etterkant, og at det er lett å være etterpåklok;

- Burde jeg sett signalene før? Burde jeg gjort noe? Hva gikk jeg glipp av?


Alle rundt bordet er enig om at det vanskeligste er faktisk det å spørre om hjelp når man har det vanskelig. Videre, at det er viktig å være åpen om mental helse, at det må ufarliggjøres og det mest ideelle hadde vært å få inn mental helse som eget fag helt fra grunnskolen av. Og at man som foreldre har et viktig ansvar ovenfor våre barn å gi rom for at barna kan være åpen og få lov å vise følelser.


Per som er Psykiatrisk sykepleier påpeker at man kan ikke ta mer ansvar enn man kan, og at man kan være der for de, men jobben må de nesten gjøre selv. Det er derfor vi på våre treninger trykker på de friske knappene og har fokus på det positive.JULEGAVEN


Jan Ove sier at han kontaktet flere aktører for å høre om de ville være med å bidra på årets gave, men det kom litt brått på mange og flere sa at de gjerne ville være med neste år.


- Jeg lover å purre på den mailen når vi nærmer oss jul neste år! – sier Jan Ove med et lurt smil.


En av de som sa at dette ville de selvsagt være med på, var Baxt AS. De stilte velvillig opp med forskjellige bakevarer til posene.


Vi her hos oss er utrolig takknemlige for den fantastiske givergleden til Jan Ove og Bunnpris Ågotnes, og vil igjen takke for en fantastisk gave på vegne av Psykiatrialliansens trenere og deltakere!


Benytter anledningen til å ønske Jan Ove og alle de ansatte hos Bunnpris en psykt god jul!For våre deltakere og de som leser dette som ønsker å være med på trening; vi håper å få åpnet opp for flere treninger før jul, men kan dessverre si lite om dette per nå. Følg med på våre Facebook sider for mer informasjon om våre treningstilbud nå i julen!Fornøyde karer - Claus Lundekvam, Lasse Hjelle og Jan Ove Næss

553 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle