• Cecilie Hjortland

Fremtidshåp i fotballen

På samme lag. På treningsfeltet finner man pasienter med psykiske lidelser, pårørende, ansatte i psykisk helsevern, arbeidsledige og tidligere fotballproffer. Når ballen ruller mellom de, er de helt på likefot. Slik er det hos Psykiatrialliansen - hos oss.


Hos oss er alle velkommen alltid!


I denne flotte artikkelen fra BA (7.november 2020), skrevet av Kai Flatekvål, var vi så heldig å få lov og fortelle om vårt fantastiske tilbud.


To av våre fantastiske deltakere, Robert Haga og Anne Mari Andersland forteller åpenhjertlig om deres møte med oss og hva vi betyr for dem. Og deres uttalelser varmer!


Utdrag fra atikkel:HAR BETYDD ALT


Robert Haga er evig takknemlig for disse møtene. Han har slitt med angst og depresjoner siden 2001.


- Å få komme hit har betydd alt for meg, sier 45 åringen.


- Jeg hadde ikke vært her i dag om det ikke var for denne gjengen, sier Robert.


Det er drøye to år siden han klarte å stille på fotballtreningen til Psykiatrialliansen, et idrettslag som tilbyr uttallige treningsformer for absolutt alle som vil.


- Jeg har hatt depresjoner siden 2001. Jeg sliter mest med angsten, men dette har vært utrolig positivt for meg, sier han.


Denne torsdagen står han i mål på treningen. Et trettitalls personer har møtt opp. Her kan en bare se på, være med på treningen, eller bare slå av en prat.ALT SNUDDE


Anne Mari begynte hos Psykolog, og hun fikk innpass hos KID (Kurs i depresjonsmestring) i Fyllingsdalen. Det var der hun møtte Claus Lundekvam og Psykiatrialliansen.


- Det snudde alt! Da gikk det fra mørkt til lysere. To fine fjes kom inn til og smilte til meg. Claus Lundekvam og Lasse Hjelle (daglig leder), sier hun.


Dørstokkmilen stoppet nesten Anne Mari fra å stille opp på første trening.


- Det er ofte det som stopper mange, sier Lundekvam.


Han vet hvor tøft det kan være, spesielt for mennesker som ikke har det så bra, å møte på fysisk trening for aller første gang.VIKTIGE MELDINGER


- Men da det om en tekstmelding fra Claus samme dag som treningen, så fikk det meg til å gå forteller læreren.


- Mange i denne gruppen har ingenting å gå til. De har ikke en full plan for hverdagen. En slik tekstmelding kan gi en følelse av tilhørighet, sier Lundekvam.


Møtet med fotballgruppen skulle bli vendepunktet for Anne Mari.


- Jeg visste hvem Claus var, men jeg hadde ikke lest boken hans. Det gjorde jeg etter mitt første møte med han. Da forstod jeg at han var en jeg kunne stole på. Psykiatrialliansen gjorde at jeg ble frisk, sier Anne Mari.


Under ett år etter at depresjonen slo henne i bakken, var hun tilbake i jobb. I dag jobber hun som lærer i Fyllingsdalen og elsker jobben sin.


(Under: Artikkelen fra BA)72 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle