• Cecilie Hjortland

Velkommen til Jeanette og Sara 🤗

Oppdatert: mars 11


Fra i dag og to uker fremover, så er vi så heldige å få besøk av Jeanette og Sara som skal ha praksisplass her hos oss. De vil nok bli å se på våre fysiske treninger og aktiviteter som er oppe å går igjen.


De studerer begge på Høgskolen på Vestlandet (HVL) og holder på med sin Bachelor i Folkehelsearbeid.


Som seg hør og bør, så gjorde vi et ordentlig og grundig intervju om de viktige tingene i livet, slik at vi, og dere, kan bli litt bedre kjent med jentene.


(NB: Til de som tenker at de sitter litt tett på bildet, så er begge jentene er i samme kohort).BLI BEDRE KJENT MED JEANETTE


Jeanette (25 år) kommer "langveis" fra i dag og kan fortelle at hver gang hun kjører over Sotrabroen, så får hun beskjed om å huske å teste seg.. Hun kommer opprinnelig fra Laksevåg, men bor per i dag på Sotra med bestemoren sin på 80 år.


Jeanette valgte å studere Folkehelse på HVL da hun er opptatt av kosthold og ønsker å jobbe med og for overvektige barn. Hun ønsker å få muligheten å kunne hjelpe foreldre å snakke med barn om kosthold og det å si ting på riktig måte.


Drømmejobben er egentlig å starte en hundegård for overvektige. Ikke overvektige hunder, men barn. Det å ha fokus på samhold mellom mennesker og dyr, hjelpe barn og unge å bli venn med egen kropp. Lære de mer om kosthold og lære foreldre å ha fokus på de riktige tingene når man skal hjelpe og snakke med barn som sliter.


Hun gleder seg til å møte mange forskjellige mennesker i ukene her hos oss, og ser frem til å få litt annen input enn på høyskolen.


Jeanette fikk spørsmålet, hvis hun skulle snakke om noe i en halvtime eller mer, hva ville det vært?

- Det måtte blitt klatring. Eller hunder. Eller begge deler! Turer med hund og klatring. Jeg er veldig glad i hunder. Jeg vokste opp med en Golden retriever. En utrolig snill hund som var veldig glad i sko. Utenom det har det gått mye i pudler, men jeg har ikke hund per i dag!


Vi her på kontoret er jo veldig glad i kake, så selvsagt måtte vi jo høre hvilken kake som er favoritten. Til det kunne Jeanette bekrefte at hennes favoritt er nok suksessterte.


Jeanette kan meddele at hun har prøvd det meste innen sport; ballspill, karate, taikwondo, riding, styrketrening m.m. Hun fant ingenting som passet helt før hun fant klatringen.BLI BEDRE KJENT MED SARA


Sara (22 år) kommer også opprinnelig fra Laksevåg. Jentene kjente ikke hverandre fra tiden de begge bodde der, men har blitt kjent i etterkant under studiene. Nå har hun flyttet litt lengre vekk og bor sammen med samboeren sin.


Sara valgte å studere Folkehelse på HVL da hun brenner for å hjelpe andre.

- Når man studerer folkehelse, så kan man jobbe litt "bredere". Studerer man eksempelvis til sykepleier eller hjelpepleier, så blir det ofte litt gitt an man gjerne ender opp på sykehus eller sykehjem, og det er ikke veien jeg vil gå.


Hun interesserer seg veldig for psykisk helse og kosthold, og hvor viktig kosthold er i så mange settinger. Videre har hun planer om å ta Master i Klinisk Ernæring.


Vi lurte jo litt på hvorfor de hadde ønsket å være her i praksistiden sin og da kunne Sara fortelle at de hadde googlet seg frem til oss. Hun synes det virker som om vi har et veldig godt og variert tilbud til de som sliter med mental helse. Det trigget jo selvsagt ekstra at vi, før corona, hadde klatring på timeplanen.


Dersom Sara skulle holdt foredrag om noe, så ville det blitt fjellturer. Hun kan fortelle at hun elsker å gå i fjellet!

- Når man går på tur i fjellet så åpner man seg gjerne på en måte man ikke gjør ellers.

Da hun var liten var Sara nemlig veldig sjenert, men når hun gikk på tur i fjellet, så gikk skravla i ett.


Ja, Sara er bare 22 år, men da hun forteller hvillken kake som er hennes favoritt, så begynner vi å lure litt på den alderen. Hun kan nemlig meddele at hennes favorittkake er; Napoleonskake.


Sara har tidligere drevet med cheerleading.

- Ballspill kan jeg ikke.

Nå driver hun masse med klatring. Før corona, så bodde begge jentene regelrett i klatrehallen. En interesse hun deler med flere her hos oss!GLEDER OSS


Vi benytter anledningen igjen å ønske begge jentene VELKOMMEN her til oss. Det var en glede å treffe dere i dag, og vi gleder oss til å bli bedre kjent med dere begge to i disse to ukene fremover!
193 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle